fbpx

Om Fatter Eskil

Musik skal opleves LIVE

Midt i den gamle restaurationsgade Skolegade ligger det traditionsrige spillested Fatter Eskil.

I en intim atmosfære byder Fatter Eskil på masser af livemusik og ugentlige jamsessions, i alt 300-400 koncerter om året. Med plads til kun 150 gæster bliver live-oplevelsen på Fatter Eskil noget helt særligt, og musikere såvel som publikum kommer helt tæt på!

Repertoiret er bredt og byder på såvel original- som covermusik inden for pop, rock, blues, metal, hiphop, r’n’b, soul, funk m.m. Fredag og lørdag er der fra ca. kl. 01:30 Late Night koncert og af og til Late Night DJ efter aftenens koncert.

 

Historien om Eskil

Fatter Eskil tager sin begyndelse i 1973, hvor Eskil Holten, cand. jur., musiker og restauratør åbner restauration i den gamle bygning fra 1700-tallet, hvor der hidtil havde været drevet en højt estimeret træskohandel.

Med overgangen til restauration gennemføres en renovering, så bygningens ydre føres tilbage til tidens stil, mens man indendøre blandt andet afdækker det ældgamle murværk.

Med tiden udvikler Fatter Eskil sig til et af byens mest besøgte spillesteder, og det får blandt andet ry for at være en højborg for blues i Århus.

 

Udviklingen

I 1990’erne oplever Århus en decideret spillestedskrise. Også Fatter Eskil får problemer, og i februar 1995 må daværende ejere, Connie Christiansen og Merete Mahmens, der på dette tidspunkt har været indehavere i 10 år, dreje nøglen om efter en årrække med økonomiske problemer.

Efter blot et halvt år genåbner Fatter Eskil ved nye ejere, Arne Østergaard og Jimmi Linneberg, og der foretages nu en renovering af lokalerne og gårdhaven, og man satser på et bredere musikudbud end tidligere.

I 1997 kommer igen ny ejer, denne gang Tina Jørgensen, tidligere grilbarsejer, der køber og driver stedet videre, fortsat som musiksted.

 

I dag

Stedet ejes den dag i dag fortsat af Tina Jørgensen, men forpagtes og drives af de to søstre May-Britt og Rikke Hansen. Fatter Eskil præsenterer i dag et bredt repertoire, og der satses mere end nogensinde på at støtte og styrke upcomingmusikken, de smalle genrer og de nye, unge talenter. I januar 2013 blev vi nomineret til TAK ROCK prisen, ligesom vi også flere gange har været nomineret til Byens Bedste – og også vundet.

Fatter Eskil fejrede i 2023 50 års jubilæum som spillested.

Som rytmisk spillested modtager Fatter Eskil honorarstøtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond. Du kan læse mere om honorarstøtten på Aarhus Kommunes hjemmeside og hos Statens Kunstfond.