fbpx
Ventil mfl

Til sæsonens sidste #onsdagepåeskil bliver det syrerock, shoegaze og indie! VENTIL og Meltway spiller en energisk dobbeltkoncert på Fatter Eskil

Føj til kalender

DEL

VENTIL

VENTIL

Med tydelig inspiration fra 60’erne og 70’ernes danske syrerock præsenterer VENTIL et anderledes og personligt bud på nutidig dansksproget indie-folk-rock.

Musikken trækker tråde til både amerikansk sangskrivertradition og nordisk folkemusik, mens teksterne flyder over med billedsprog og kredser om emner som psykisk sårbarhed og forholdet mellem menneske og natur. Bandet leverer en medrivende koncertoplevelse, som både giver stof til eftertanke om nutiden og fremtiden og rummer et ekko af dansk rockhistorie.

Kernen i VENTILs musikalske univers er bassist Benjamin Gower-Pooles sangskrivning, som har sin helt egen skæve, lyriske og melodiske stemme. Den kollektive skriveprocess er vigtig for bandets kunstneriske udtryk, som til koncerter formidles med en levende tilgang til sammenspil.

Bandet består udover Benjamin af trommeslager Stinus Seierup, guitarist Villads Bang Aalling og sanger og guitarist Anna Scharling. Alle fire er uddannede musikere med et højt kunstnerisk niveau og en stor genremæssig bredde.

VENTIL formidler arven fra Bifrost, Savage Rose, Sebastian, Alrune Rod og den dansk folk-tradition lettilgængeligt og tidssvarende. Målet er at sætte ord og lyd på de følelser, som påvirker den yngre generation. I foråret 2023 indspiller de en ny EP.

MELTWAY

MELTWAY

MELTWAY lægger vægt på et samlet atmosfærisk udtryk, der drager på de stilistiske træk fra drømmepop’en og 90’ernes shoegaze-scene med artister som My Bloody Valentine, Slowdive og Julee Cruise. Sammen med deres eget musikalske udtryk, balancerer bandet mellem det nytænkende og det traditionelle.

Tekstuniverset kaster et lindrende og accepterende lys over tematikker som hjertesorg, længsel og ubalance samt det at blive “rigtigt” voksen i slut-20’erne, samt mere abstrakte hentydninger, hvor lytteren inviteres til at danne sin egen fortolkning.

MELTWAY udgav tilbage i februar 2020 debut EP’en Everytime.

FLERE KONCERTER